AQUALYX

Aqualyx is een behandeling voor het plaatselijk oplossen van vetcellen welke dan worden afgevoerd door het lichaam. Deze behandeling is vooral geschikt als je bijna op je streefgewicht bent, maar nog steeds probleemzones hebt die je wilt aanpakken. Het kan een alternatief zijn voor een liposuctie.

Wat doet AQUALYX
De behandeling bestaat uit het injecteren van een vloeibare oplossing met een stof die ook wel desoxycholzuur heet. Dat stofje zit bijvoorbeeld in gal om vet in water op te lossen. En dat is ook de bedoeling van Aqualyx. Door het inspuiten worden de vetcellen afgebroken en opgelost. Het lichaam voert de vetcellen gedurende twee tot drie weken af.

Waarvoor wordt AQUALYX gebruikt
Deze behandeling is bedoeld voor mensen die door sporten en diëten bijna op hun streefgewicht zijn, maar nog een zone hebben met vet die ze graag willen aanpakken wat met sporten of gezond eten niet lukt.

Heupen (Love handles)
Enkels
(Onder)kin
Bovenarmen
Knieën
Kuiten
Wangen
Nek
Oksels
Taille
Vetophopingen rond de billen, borst, rug en dijen

Deze behandeling is echter niet geschikt om veel vet te verwijderen. De aangegeven richtlijn is 1,5 centimeter vet wat er tussen de vingers mag zitten wanneer er in de probleemzone wordt geknepen. Dit zal de behandelend arts met je overleggen.

Bijwerkingen van AQUALYX
De meest voorkomende plaatselijke bijwerkingen zijn:

Zwelling
Blauwe plek
Kleine bloeduitstorting

Over het algemeen zijn deze bijwerkingen vaak na 48 uur over. Als de bijwerkingen langer dan 7 dagen blijven bestaan, is het raadzaam om je behandelend arts te raadplegen.

Voor wie is AQUALYX
Deze behandeling is, zoals eerder vermeld, vooral geschikt voor mensen die bijna op hun streefgewicht zijn, maar nog zones hebben die ze aan willen pakken. Kortom: als je na alle inspanningen nog steeds last hebt van bijvoorbeeld een onderkin, dan ben je waarschijnlijk een geschikte kandidaat voor Aqualyx.

Wat moet mijn arts weten
Vertel je behandelend arts of je medicijnen gebruikt die de stolling van bloed beïnvloeden. Denk daarbij aan NSAID’s, aspirine, bloedverdunners. Deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je een verhoogd risico hebt op bloeding in het behandelende gebied. Vertel ook je arts of je ooit huidreacties hebt gehad zoals:

Koortsblaren
Cysten
Herpes
Puistjes
Uitslag
Infectie

Stel de behandeling met Aqualyx uit totdat deze reacties zijn verdwenen. Vertel ook je arts of je medicijnen inneemt die het immuun systeem beïnvloeden.