Fillers

Fillers, om rimpels op te vullen.

Bij jonge gezichten zijn de wangen het breedste deel van het gezicht. Bij veroudering neemt het volume van de botten, spieren en het vet af en daardoor neemt het volume van de wangen af, waardoor de huid naar beneden zakt. Dit zorgt voor een verandering van de denkbeeldige driehoek in het gezicht, omdat het breedste deel van het gezicht nu de kaaklijn is. Mensen met volle wangen zien er doorgaans jonger uit dan hun leeftijdsgenoten. Cosmetisch artsen laten weten steeds minder vaak rimpels weg te werken en vaker de wangen voller maken en dus aan de bovenkant van het gelaat te beginnen met “vullen”. Er wordt als het ware gewerkt met een fundering, om zo de rest van het gelaat te kunnen ondersteunen.

Diepere rimpels kunnen ook worden weggewerkt door ze plaatselijk ‘op te vullen’. Dit gebeurt met hyaluronzuur, ook wel fillers of injectables genoemd. Fillers worden veel toegepast bij diepere rimpels met name in de onderste helft van het gezicht (marionetlijn of neus-lippen plooi). Fillers worden ook gebruikt voor het opvullen van lippen (lipcorrectie). Een complete behandeling waarbij met fillers diverse gebieden in het gezicht worden behandeld wordt ook wel een liquid face lift genoemd.

Hoe werken fillers?

Injectables of fillers is een techniek waarbij hyaluronzuur met een injectienaald in de huid gespoten. Dit moet zorgvuldig door een goed opgeleide arts gebeuren om de kans op complicaties zo klein mogelijk te houden. Met fillers worden diepere lijnen als het ware opgevuld. Er worden tientallen verschillende injectables of fillers gebruikt. Fillers met hyaluronzuur wordt het meeste toegepast. Het is een natuurlijk bestanddeel van het menselijk bindweefsel dat de huid sterk maakt. Hyaluronzuur kan tot dertig keer zijn volume aan water vasthouden, zodat je een ‘volle’ huid krijgt. De populairste vorm van hyaluronzuur zijn van de merken Juvéderm®,  Restylane® en Aliaxin®. Het effect van injectables of fillers is langer zichtbaar dan dat van Botuline toxine A, maar na ongeveer een jaar is de rimpel of plooi wel weer terug omdat het middel op een natuurlijke manier volledig wordt afgebroken door het lichaam. Life and Identity werkt voornamelijk met Juvéderm®, Aliaxin® en Radiesse®.

Welke Filler technieken zijn er om lippen te vullen?

Er zijn allerlei manieren en technieken om fillers toe te passen. Sommige technieken hebben zelfs een “eigen naam”. Al die technieken hebben voor en nadelen. Er zal dus altijd door onze artsen gekeken worden welke techniek en ook welke filler het beste bij uw situatie past.  Onze artsen bij L&I zijn opgeleid en getraind in alle technieken en worden voortdurend bijgeschoold.

Filler voor lippen:

    • Subtiele methode

Bij deze methode wordt er hyaluronzuur in het lippenrood gespoten waardoor het lipvolume op een natuurlijke manier hersteld wordt. Uw lippen worden mooi gehydrateerd en voller zonder uw eigen vorm veel te veranderen. 

    • De Russische methode:

Bij de “Russische methode” worden er kleine druppeltjes hyaluronzuur verticaal in de lip geïnjecteerd. Door deze techniek kan de lip worden gelift en verbreedt (tot op zekere hoogte) zonder dat je de lip projectie verliest.  Met deze techniek lijkt je lip meer te krullen zonder dat de lip in volume veel naar voren komt.

    • Cupid’s Bow:
      Het woord zegt het al: de Cupido boog van de lippen wordt met deze methode geaccentueerd. Er wordt hyaluronzuur in het midden van de liprand van de bovenlip geplaatst waardoor de “cupido boog” beter zichtbaar wordt.