Huisreglement

IDENTITEITSCONTROLE

Ter bescherming van jouw persoonsgegevens en ter voorkoming van identiteitsfraude, vragen we vriendelijk dat onze cliënten zich voor elke afspraak legitimeren. Zorg ervoor dat je bij aankomst jouw legitimatiebewijs gereed hebt.

LEEFTIJD

Al onze behandelingen zijn uitsluitend bedoeld voor personen van 18 jaar en ouder.

INSCHRIJVEN

Indien je voor de eerste keer een afspraak hebt bij Life and Identity, vragen we je vriendelijk om voorafgaand aan de afspraak een inschrijfformulier in te vullen. Het is belangrijk dat je alle vragen eerlijk en volledig beantwoordt, dit is van invloed op de behandeling.

AFSPRAKEN

Wij werken volgens afspraak en helpen onze cliënten op volgorde van hun afspraak, niet op volgorde van binnenkomst.

TE LAAT?

Als je te laat bent voor jouw afspraak, kunnen we niet garanderen dat de afspraak door kan gaan. Neem contact op om te informeren en eventueel een nieuwe afspraak te plannen.

AFSPRAAK AFZEGGEN

We hebben een 24-uurs beleid. Indien je een afspraak niet kunt nakomen, dien je deze ten minste 24 uur van tevoren te annuleren of te verzetten. Anders loop je het risico een factuur te ontvangen voor de gereserveerde tijd.

UITLOOP

Houd er rekening mee dat onze spreekuren soms kunnen uitlopen. 

ONDER INVLOED

Indien je onder invloed bent van alcohol en/of verdovende middelen, kan de behandeling niet worden uitgevoerd.

HYGIËNE IN DE KLINIEK

Het is vanwege gezondheidsredenen en hygiëne niet toegestaan om te roken, drugs te gebruiken en/of alcohol/etenswaren te nuttigen in onze kliniek. Daarnaast is het ook vanwege hygiënische redenen en om overlast te voorkomen, niet toegestaan om dieren mee te nemen naar onze kliniek.

KINDEREN MEENEMEN NAAR DE KLINIEK

We willen je erop attenderen dat er geen toezicht kan worden gehouden op meegebrachte kinderen. Houd er ook rekening mee dat de medische behandelingen in onze kliniek schokkend kunnen zijn voor jonge kinderen.

EIGENDOMMEN

Wij verzoeken je om eigendommen mee te nemen. Life and Identity is niet verantwoordelijk voor het verlies of diefstal van jouw eigendommen.

RESPECTEER ONZE MEDEWERKERS

Respecteer onze medewerkers en medebezoekers. Scheldwoorden, dreigementen, schreeuwen of beledigende en discriminerende opmerkingen worden niet getolereerd.